Кілька тижнів не вщухає розголос про те, що очільник Вовковинецької громади на Деражнянщині після одержання повістки, не вагаючись, пішов служити до лав Збройних сил України.

Згодом це підтвердив і Третій відділ Хмельницького РТЦК та СП, зазначивши, що селищний голова Вовковинецької ТГ Сергій Волковинський призваний на військову службу та більше не виконує своїх посадових обов’язків.

Ясна річ, своє слово сказав і сам Сергій: «Думаю, для жителів Вовковинців та всіх, хто мене знає, це не є сенсацією. Інформація розповсюджується по громаді дуже швидко. Я прийняв це важливе рішення у надзвичайно складний час для нашої країни. Вважаю, що вирішив на сьогодні всі важливі питання для громади, ми разом змогли налагодити роботу на багатьох «фронтах». І це дає мені впевненість стверджувати, що працівники селищної ради, виконавчого комітету, всі депутати зможуть забезпечити нормальне функціонування нашої громади.

Я приєднуюсь до лав ЗСУ. Це виважене та тверде моє рішення, воно зумовлене реаліями сьогодення. Однодумці мене зрозуміють, мій вчинок стане наслідуванням для чоловіків – голів сусідніх громад!»