Тепер героя-рятівника Владислава Мандзюка, який працює начальником сектору поліцейських офіцерів громад Кам’янець-Подільського райуправління поліції, справедливо називають янголом-охоронцем двох дітей, яких вдалося буквально вирвати з вогняної пащі, котра ледь не забрала їхні життя…

Пожежа трапилася у приватному будинку в селі Ульянівка Кам’янець-Подільського району. У момент займання у помешканні перебували діти – 10 та 16-ти років.

Як кажуть рятувальники, в житті випадковості не випадкові, бо поліцейський опинився у потрібний час у потрібному місці. Він якраз у свій вихідний приїхав із сім’єю до близької родини у село Ульянівка і, вийшовши на прогулянку, побачив на сусідній вулиці чорний дим.

Тож чоловік швидко викликав рятувальників, а сам побіг до будинку. Вже тоді полум’я охопило більшу частину будівлі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області. Та в вогняній і димовій пастці опинилися двоє дітей. Однак Владиславу вдалося вивести дітей з палаючого будинку в безпечне місце.

Але, побачивши, що вогонь вже «добирався» і до гаража, в якому стояв автомобіль, поліцейський вирішив урятувати майно й відігнав автівку подалі.

Як з’ясувалося, зайнялася котельня приватного будинку, тож кам’янець-подільські вогнеборці, які прибули за викликом, вчасно ліквідували вогонь, врятувавши будинок.