АТ "Укрпошта" спільно з благодійним фондом KSE Foundation у рамках Всеукраїнської програми «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта», завершила облаштування укриття для Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» Хмельницької області. 

З початку повномасштабного вторгнення навчальний заклад постраждав від обстрілів: вибуховою хвилею пошкодило дах та вибило вікна. Завдяки відремонтованому укриттю, учні змогли повернутися до очної форми навчання. Серед них переможці всеукраїнських олімпіад, стипендіати Президента України  та Кабінету Міністрів України. У школі застосовуються проєктні методики навчання, запроваджується цифровізація освітнього процесу, створюється STEM-центр. Крім того, роботу змогли відновити спортивні та творчі гуртки для дітей. «Дистанційне навчання позбавляє дітей можливості контактувати між собою та з  вчителями. Тепер наші учні знову зможуть повноцінно навчатись офлайн, спілкуватися, наздоганяти втрачені знання. Ми постійно займаємося виховною роботою з дітьми, багато уваги приділяємо національно-патріотичній темі. Зараз це як ніколи важливо», – коментує Надія Качоровська, директорка Шепетівського навчально-виховного комплексу.  

У ході ремонтних робіт в укритті було усунено проблему затікання води в приміщення, здійснено демонтаж старих дверей, перенесено труби, зроблено стяжку на підлозі, замінено електромережі, освітлення та вентиляцію, встановлено вхідні протипожежні двері та ін. Крім того, Укрпошта разом з KSE Foundation закупили 60 зручних лавок та комплекти пуфів для дітей.