Військовий досвід, англійська мова, антипутінські погляди – ось критерії, за якими відбирають іноземців у підрозділ.

Полк імені Кастуся Калиновського*, у складі якого переважно білоруси, розпочинає додатковий набір у підрозділ імені Костюшка. Раніше мілітарі ютіт (так його називають самі військові) називався Western. До його складу входять іноземні громадяни, переважно жителі Європейського Союзу та США. Військовослужбовцями можуть бути лише іноземці, які служили в професійних збройних силах.

У підрозділ не приймають на службу кандидатів без військового досвіду та знання англійської мови. Політичні погляди, раса чи стать кандидата не мають значення. Але іноземні добровольці не повинні мати пропутінські погляди і повинні визнавати право українського та білоруського народів на свободу і демократію.

«Нас надихає Тадеуш Костюшко, який став національним героєм у Білорусі, Литві, США, Польщі та почесним громадянином Франції. Воював проти Російської імперії за білоруський, польський та український народи та на боці США у війні за незалежність США. Тому батальйон отримав його ім’я», – розповідає командир підрозділу.

Кандидат, який бажає вступити до підрозділу, має відповідати всім вищезазначеним критеріям та заповнити заявку на нашій сторінці https://bel.army/KASCIUSKA/

Полк імені Кастуся Калиновського сформовано в березні 2022 року з білоруських добровольців для захисту територіальної цілісності України від російського вторгнення. Офіційний сайт https://kalinouski.org/ua/