У Хмельницькій області сьогодні вночі, 12 березня, було чути вибухи, в регіоні оголосили повітряну тривогу. Як зазначають в обласній військовій адміністрації Хмельниччини, українська ППО ліквідувала загалом чотири дрони над регіоном.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ попереджали, що у напрямку області летить група ворожих дронів-камікадзе з боку південної частини Вінницької області.
За даними моніторингових пабліків, також частина безпілотників прямувала транзитом через Хмельницьку область до низки західних регіонів.
В останні місяці війська рф активізували удари із застосуванням дронів-камікадзе та ракет різних типів по Хмельницькій області. Часто під ударом знаходився Старокостянтинів. Так, 6 березня російські загарбники атакували Хмельницьку область, внаслідок чого було пошкоджено об'єкт інфраструктури, також було знеструмлено деякі населені пункти регіону. Також вибухи в області було чутно і вночі 10 березня. Пізніше в регіоні повідомили про роботу українських сил протиповітряної оборони щодо ворожих ударних безпілотників.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, ворожі "шахеди" залетіли на територію України з Херсонщини у напрямку Кривого Рогу о 21:07. Приблизно через пів години вони змінили напрямок руху – і були скеровані на захід, на територію Миколаївської області. О 21:53 на Миколаївщину залетіла ще одна група ударних дронів РФ.
Після 22:00 "шахеди" перебували вже над Одещиною та Кіровоградщиною – курс північно-західний. О 22:42 ворожі дрони увійшли в повітряний простір Вінничини, ще частина – змінила курс на Білу Церкву та Дніпро. О 23:46 дрони минали Вінничину та Хмельниччину і рухались далі на захід. Після опівночі повітряну тривогу було оголошено спочатку у Тернопільській, а згодом і у Львівській областях. Сили протиповітряної оборони України в ніч на 12 березня знищили в небі 17 із 22 дронів-камікадзе типу Shahed. Російські окупанти запустили ракету по Одещині, але захисники неба її збили.