Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков: “У Дрездені ми відкрили фотовиставку, щоби показати німецькій спільноті та українській діаспорі, як змінилось із початком повномасштабного вторгнення мирне місто Хмельницький. Місто розвивалось, тут відбувались яскраві культурно-мистецькі заходи, а після 24 лютого 2022 року стало суцільним гуманітарним і волонтерським тилом, прийняло транзитом сотні тисяч українців, які рятувались від війни. Робить це й досі”.

За його словами, фотовиставку відкрито у рамках підписання унікальної тристоронньої угоди про співпрацю і партнерство між українським обласним центром Хмельницьким та столицями двох округів Німеччини - Дрезденом і Штутгартом. Посадовець зазначив, що до фотовиставки увійшли близько трьох десятків світлин авторів з різних регіонів України.
Ромасюков наголосив, що у такий спосіб хотіли нагадати про необхідність постійної підтримки України, допомоги біженцям та українським організаціям, реабілітації наших поранених військових. Тому, аби ця підтримка не зменшувалась, потрібна постійна комунікація.
“Дуже важливо у будь-який спосіб показувати за кордоном реальні події в Україні. Коли вони не з новин і соцмереж, а з розповідей і світлин самих українців дізнаються про ті жахіття, що несуть російські окупанти на нашу землю, про дітей в укриттях, про героїчних оборонців, то для них відкривається зовсім інша картинка. На виставці ми бачили і сльози в очах, і відчули розуміння, що Україні треба продовжувати допомагати”, - сказав Ромасюков.