На майдані біля Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені М.Старицького відбулася мирна акція вшанування загиблих від ворожої авіабомби у драмтеатрі Маріуполя. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед театром у Хмельницькому зібралися близько сотні маріупольців та хмельничан, аби вшанувати пам'ять загиблих внаслідок ворожого авіаудару по Маріупольському драмтеатру. До акції долучились колективи місцевих закладів культури.
Вони запалили лампадки та виклали свічками слово “ДІТИ”.
Одна із учасників акції маріупольчанка Світлана Сторчак пригадала день трагедії: “Багато людей з нашого підвалу, де ми переховувались, ходили по місту, шукали їжу. І раптом - вибух. Ми не одразу зрозуміли, що бомба попала в драмтеатр. Вважали його безпечним місцем, там же був напис “діти”... Це було пекло. Через декілька днів після цього жахіття нам вдалося вирватися з Маріуполя”.
Як повідомлялося, 16 березня – річниця одного з найбільших терактів, які здійснила Росія в Україні. В цей день російський літак скинув дві надпотужні (ймовірно 500-кілограмові) бомби на будівлю Маріупольського драмтеатру, де переховувалися жителі. Кілька сотень людей з дітьми загинули під завалами.