З 4 квітня 2024 року розпочинається прийом громадських проєктів у рамках Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької міської територіальної громади.

Враховуючи дію воєнного стану в Україні у зв’язку з військовою агресією росії проти України, проєкти мають бути наближені до умов сьогодення і сприяти вирішенню найбільш нагальних проблем, зумовлених війною.
У 2024 році пріоритетні напрямки громадських проєктів:
- реабілітація Захисників і Захисниць України;
- соціальна підтримка, інклюзія Захисників і ЗахисницьУкраїни та членів їх сімей;
- адаптація, інтеграція внутрішньо переміщених осіб;
- укриття;
- національно-патріотичне виховання дітей та молоді.
Гаслом цьогорічного конкурсу є «ПРОЄКТИ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ».
Мешканці громади, внутрішньо переміщені особи, що взяті на облік на території громади, можуть подати свої проєкти для участі у конкурсі «Бюджет участі». Ідеї, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані за кошти бюджету громади у 2024 році. Обсяг коштів на реалізацію одного проєкту - до 350 тис. гривень.
Конкурс громадських проєктів проходитиме на електронній платформі E-DEM.UA (https://budget.e-dem.ua/6810100000), яка створена у рамках швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP).
Прийом проєктів триватиме по 23 квітня 2024 року включно. Потім проводитиметься оцінка поданих проєктів та виставлення їх на голосування. Голосування за проєкти триватиме з 27 травня по 10 червня 2024 року. Переможці будуть оголошені 18 червня 2024 року.

Чекаємо Ваших ідей!