Відділ роботи із зверненнями громадян міської ради повідомляє, що, відповідно до пункту 4.3. Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді, затвердженого рішенням сесії міської ради від 14.07.2021 року №8, міському голові Олександру Симчишину направлено для розгляду електронну петицію «Щодо рішення позачергової двадцять восьмої сесії Хмельницької міської ради від 24.05.2023 року №2», збір підписів на підтримку якої завершено. 

Станом на 4 квітня 2024 року петицію підписали 524 особи із 500 необхідних.

Текст петиції: «Рішенням позачергової двадцять восьмої сесії Хмельницької міської ради від 24.05.2023 року №2 внесено зміни до Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Хмельницької міської територіальної громади на 2023-2027 роки, в якому вирішено припинити набір в 10-11 класи. Освітні заклади повинні повідомляти учнів та їхніх батьків за півтора року до зміни умов навчання чи перепрофілювання школи (відповідь Служби освітнього омбудсмена), що зроблено в нас не було. До речі, на звернення в Міністерство освіти і науки (МОН) за роз’ясненнями, то там пояснили, що перехідний період реформи триває декілька років, тож нагально вводити профільні класи в окремих школах нікого на місцях не примушують. Звертаємось з проханням забезпечити якісні умови отримання нашими дітьми повної загальної середньої освіти на базі школи №12, не будьте байдужими, не стійте осторонь нашої спільної проблеми, збережіть право здобувати освіту впродовж усього життя, право на доступність освіти».

Автор: Пряженцев Андрій Іванович.

Початок збору підписів: 02 квітня 2024 року.

Згідно з пунктом 4.4. згаданого вище Порядку розгляду електронної петиції міський голова доручить її розгляд компетентним виконавчим органам міської ради, котрі нададуть йому пропозиції щодо підготовки відповіді автору Петиції із відповідними обґрунтуваннями.