Сили протиповітряної оборони Україні вночі в п’ятницю, 12 квітня, знешкодили 16 із 17 російських дронів-камікадзе типу Shahed. БПЛА з півдня тримали курс на північно-західні регіони.

Відомо про пожежу на енергооб’єкті в Криворізькому районі через падіння уламків "Шахеда". Про відбиття атаки розповів командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.
За його словами, в ніч на 12 квітня ворог атакував 17 ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (тимчасово окупований Крим) і керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору тимчасового окупованої частини Донеччини.
У результаті протиповітряного бою авіацією Повітряних сил і мобільними вогневими групами Сил оборони України було збито 16 дронів. Зокрема, в межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.
Сім "Шахедів" збили Сили оборони півдня у своїй операційній зоні: по одному в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, а також чотири – на Дніпропетровщині. Внаслідок падіння уламків дрона спалахнула пожежа на об’єкті енергетики у Криворізькому районі – без постраждалих.