Вночі, 9 листопада, контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації , очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція» Дениса Куликовського із позивними «Палич», «Перший». За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України. В.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кисько зазначив, що наразі встановлено 166 осіб, які перебували у катівні.

 

Газета "Подільські вісті" 1 листопада 2018 року у номері №49 опублікувала розповідь бранки "Ізоляції" Галини Гайової "Не відкладайте життя на завтра". 

Їй так часто хочеться до рідної домівки – добротного будинку, який  важко зводили-облаштовували кілька років, а потім щасливо жили з чоловіком і дітьми два десятиліття, і де залишили все роками зароблене. Хочеться до міста, в якому народилася, зростала, народила і виховувала дітей, до колективу, з яким пропрацювала тридцять шість років, до рідних, до друзів… Але. Не зараз. Туди – в минуле, де не було війни, хаосу, де в розмірений ритм копітких буднів і радісних свят ще не увірвалися зрада, мародерство, лицемірство, фальш і пекельні жахіття, які й донині, почасти здаються якимось невдалим фільмом чи казкою.
Тільки ось ночами все ще сниться страшний брязкіт тюремних замків та кайданок, сняться ґрати, за якими люди, а вона до них ніяк не може потрапити. Тоді мов блискавкою пронизує все тіло. Вона прокидається і розуміє: довгих 15 місяців полону позаду, в неї на руках «важливий документ» про помилування, адже була засуджена до десяти років в’язниці за… любов до України, за те, що… «укропка».

Посилання на сайт http://pvisti.info/potrets/4539-ne-vidkladaite-zhyttia-na-zavtra