У Хмельницькому професійному ліцеї відкрили пам’ятні дошки випускникам.

Напередодні Дня захисників і захисниць України в Хмельницькому професійному ліцеї відбувся урочистий захід — відкриття пам’ятних дощок його випускникам Андрію Черніцькому та Дмитру Муріну. На заході були присутні рідні загиблих бійців, представники влади, духовний наставник ліцею отець Леонід, директор навчального закладу Григорій Станіслав разом із колективом працівників і учнів.

Присутні на заході ділилися спогадами про загиблих Героїв — мужніх захисників, які ціною власного життя відвойовували незалежність своїй країні.
Черніцький Андрій Леонідович народився 16 березня 1984 року в селі Радісне Чуднівського району Житомирської області. Навчався в Хмельницькій ЗОШ № 14 та гімназії № 2, яку закінчив у 2000 році. Далі було навчання протягом трьох років у Хмельницькому професійному ліцеї, де він здобув спеціальність “Слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування. Електрогазозварник”. Андрій був активним учасником Революції гідності, отримав поранення в лютому 2014-ого в столиці на Майдані. 8 травня 2015 року пішов на передову захищати країну від рашистських загарбників. А на початку повномасштабного вторгнення став добровольцем новоствореного 19 стрілецького батальйону, був командиром стрілецького відділення.
Андрій Черніцький був депутатом Хмельницької міської ради сьомого скликання.
Загинув Герой 1 липня 2023 року, прикриваючи побратимів під час бойового завдання на Луганщині. В Андрія залишилися батьки, дружина Іванна та двоє дітей.
Мурін Дмитро Смбатович народився 14 липня 1999 року в селі Гаврилівка на Теофіпольщині. Там і закінчив школу. В 2014 році вступив до Хмельницького професійного ліцею й здобув спеціальність “Кухар. Кулінар борошняних виробів”. Після закінчення навчання працював у місті Хмельницькому офіціантом. До початку повномасштабної війни працював за кордоном. З 2019 по 2021 роки проходив строкову службу в Національній гвардії України. В грудні 2022-ого був призваний до лав ЗСУ в 95 десантно-штурмову бригаду. Потім був переведений в 46 десантно-штурмову бригаду на посаду старшого стрілка. Дмитро загинув при виконанні бойового завдання 11 серпня цього року в Запорізькій області. У загиблого Героя залишилися батько та старший брат.
Почесну місію — відкрити меморіальні дошки Захисникам України — Черніцькому Андрію та Муріну Дмитру — виконали мати Андрія Любов Олександрівна і його дружина Іванна та староста села Гаврилівка Теофіпольської територіальної громади, де проживав Дмитро, Людмила Іванівна Бишук.
Квіти, біль і безмежний сум...
Світла шана і пам’ять нашим Захисникам.
Вічна слава Героям!