Хмельницький обласний художній музей отримав особливу відзнаку “Герої культури слов’янської спадщини” престижної міжнародної музейної премії Živa Award 2023. Презентації та церемонія нагородження відбулися у Братиславі (Словаччина). Про це повідомила директорка музею Ольга Долінська.

За її словами, спеціальну нагороду Хмельницький обласний художній музей отримав разом зі ще шістьма українськими музеями, котрі у надважкий час війни роблять можливе і неможливе для збереження української культурної спадщини, дбають про людей, підтримують та надихають.
“Музей ХОХМ – це в першу чергу люди – надважливі складові єдиного великого організму. І це спільне досягнення, якому у Братиславському замку, амбасадори і музейники більше десятьох країн аплодували стоячи. Усім волонтерам і друзям ХОХМ – особлива дяка!”, – зазначила Долінська.
Вона додала, що українська культура, як невід’ємна частина культури європейської, має бути голосною, видимою, захищеною. Цьогоріч уперше в складі журі була представниця України, директорка львівського музею “Територія Терору” Ольга Гончар.