Храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Кульчини на Красилівщині за рішенням церковної громади перейшов до Православної церкви України. Цією радісною звісткою поділилися читачі нашої газети.

— Відбулися збори, на яких була присутня більшість жителів села, духовенство, на чолі з благочинним Красилівського округу ПЦУ протоієреєм Миколою Хом’яком, були й представники московського патріархату, — розповідає жителька Кульчинів Ольга Семенюк. — Цього дня ми закріпили рішення жителів про те, щоб наш древній храм перейшов до ПЦУ. Створили парафіяльну раду, вели протокол зборів, тобто була витримана вся процедура. А затим благочинний провів у нашому храмі богослужіння.
За словами учасників зборів, всі чекали озвученого рішення від настоятеля храму отця Богдана про те, чи залишається він з московським патріархатом чи разом із парафіянами переходить до ПЦУ. Чекали цього й представники московського патріархату, спостерігаючи за зборами.Священослужитель вирішив перейти до Православної церкви України та очолюватиме парафію в селах Кульчини та Кульчинки.
— Парафіяни, для яких наша церква є життєво важливою потребою, сподіваються, що вже найближчим часом у її стінах звучатиме молитва українською. За мир, спокій, за українських захисників і за ті родини, які назавжди віддані Україні, — каже на завершення Ольга Семенюк. — Українці мають право молитися рідною мовою.