Хмельничанку Галину Бучківську визнано світовим майстром 2023 року. Галина Вікентіївна — професорка кафедри образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та трудового навчання Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, докторка педагогічних наук, заслужена діячка мистецтв України.

Багато років, займаючись рукоділлям, створює традиційну ляльку-мотанку, що стала одним із символів України, нашої культурної спадщини. Зусилля талановитої землячки у збереженні та розвитку мистецтва оцінила некомерційна культурна організація, центр якої розташований у місті Сеул Республіки Корея. Вона визнала Галину Бучківську світовою майстринею. Її роботи відповідають усім вимогам World Masters Committee, що надає цей високий статус. Всебічно підтримали кандидатуру українки Посольство України в Республіці Корея та Міністерство культури України. Варто додати, що з початку заснування у 2007 році Комітет майстрів світу нагородив 389 митців із 80 країн.
Мабуть, унікальний талант закладений у генетичному коді українців. Підтвердженням цьому стають все нові мистецькі конкурси різних рівнів. Нещодавно, до прикладу, і юна Марта Михайленко з Тернополя виборола перемогу на конкурсі «Мініміс Всесвіт» у номінації «Кращий національний костюм». Його створила Оксана Грицій — викладачка дизайну Галицького духовного коледжу імені В’ячеслава Чорновола. І в Дубаї, де відбувся цей грандіозний захід, українське вишиване вбрання вкотре підкорило світ і нагадало про багату історію нашої країни, про національні традиції, які живуть завдяки таланту, відданості, любові до своєї землі справжніх українців.