Тетяна Сайпель  і Микола Черкаський.

9 листопада в Деражнянській громаді відзначили своє професійне свято працівники культури та майстри народного мистецтва.

Із цієї нагоди вони зібралися в приміщенні міського Будинку культури, де приймали щирі й теплі вітання, грамоти та подарунки. Саме в цей надскладний час, коли Україна виборює свою свободу і незалежність, вони дружно працюють, об’єднані Перемогою, для якої щодня роблять усе можливе, допомагаючи і військовим, і вимушеним переселенцям, і дбаючи, ясна річ, про збереження й розвиток культури краю. А також справою честі для них є берегти пам’ять і вшановувати подвиги своїх земляків — мужніх Захисників, які віддали життя за Україну.

Деражнянський міський голова Андрій Ковпак та його заступники, начальник відділу освіти, молоді та спорту Євген Балігар і начальник відділу культури, національностей та релігії міської ради Микола Черкаський привітали присутніх із святом.
«Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, яка є фундаментом для формування особистості. В складні моменти саме культура стає генератором сили, антидепресантом, вона лікує, надихає та дарує крила. Копітка, самовіддана, часто жертовна робота працівників культурної сфери, без перебільшення, рятує душі, — наголосив Андрій Ковпак. — Саме тому, в непростий для України час, час великих викликів та випробувань, нам, як ніколи, потрібна сильна, конкуренто-
здатна, сучасна та актуальна культура, звернена в майбутнє, але укорінена в могутні національні традиції».
Звертаючись до присутніх, Микола Черкаський побажав усім найшвидшої перемоги, здоров’я, віри, терпіння й розуміння, також він вручив подарунки, подяки та почесні грамоти працівникам за багаторічну працю у галузі культури. А начальник відділу освіти, молоді та спорту Євген Балігар передав для потреб культури громади чотири персональні комп’ютери.
Директор Деражнянської міської центральної бібліотеки Тетяна Сайпель, а також керівники: школи мистецтв Юрій Ломако, Центру культури та дозвілля Тетяна Беднарська наголосили, що в час важкої війни вони всі стали волонтерами, гуртом взялися до праці, щоб допомагати тим, хто цього потребує.
Також зі святом присутніх привітала і голова творчого об’єднання «Палітра» Ольга Ковпак, волонтер Емілія Німцович.
А особливу атмосферу в залі створювали пісні у майстерному виконанні Деражнянського народного хору під керівництвом Дмитра Тукала у супроводі «Троїстих музик».