Минулої суботи на полі неподалік Летичева під час польових робіт загорівся зернозбиральний комбайн CASE 5088. На момент прибуття бійців ДСНС, він вже був повністю охоплений полум’ям. На щастя, від вогню ніхто не постраждав. Ймовірною причиною займання стала несправність електричної системи зернозбиральної техніки.

Варто наголосити, що через пізнє повідомлення до Служби порятунку про займання вогонь уже, в більшості випадків, після себе нічого не залишає.
Рятувальники нагадують, що найменша необережність з вогнем: паління, кинутий недопалок, розведення багать, спалювання поживних залишків, а також технічна несправність збиральних машин та порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації, іскри від сільгоспмашин — можуть призвести до повного знищення врожаю.
Того дня рятувальникам відпочивати було ніколи, бо вони мчали на виклик гасити пожежу стерні на площі чотири гектари, що виникла поблизу міста Хмельницького. На боротьбу з вогнем було направлено й додаткові чергові відділення пожежників. Завдяки злагодженим діям вогнеборців, пожежу вдалося швидко ліквідувати, не допустивши перекидання вогню на приватні домоволодіння. Наразі причина пожежі встановлюється.
А в неділю горіла стерня на території приватного домоволодіння у селі Більчин Шепетівського району. Вогонь ліквідували вогнеборці спільно з добровільною пожежною дружиною місцевого агропідприємства. Збитки встановлюються.