До поліції звернулась представниця центру соціальних служб, яка здійснювала планову перевірку підоблікових сімей. В одній з родин вона виявила чотирьох малолітніх дітей, які перебували в холодному будинку без нагляду дорослих. При цьому, діти грілись біля ввімкненої електричної плити, що могло обернутись трагедією.

Правоохоронці одразу прибули за вказаною адресою. В ході перевірки виявилось, що 34-річна власниця будинку поїхала в місто, залишивши вдома чотирьох своїх дітей віком від 2 до 10 років. Ювенальні поліцейські зателефонували матері, проте вона так і не приїхала додому.
Сім’я перебуває на обліку як та, що потребує особливого контролю. Правоохоронці та представники соціальних служб неодноразово проводили профілактичні бесіди з жінкою. До того ж вона двічі притягувалась до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Цього разу правоохоронці та соціальний працівник доставили малюків у приймальне відділення Кам’янець-Подільської дитячої лікарні. Згодом туди прибула і матір. Оскільки жінка перебувала у стані алкогольного сп’яніння, було прийнято рішення залишити дітей на ночівлю в лікарні з подальшим переданням службі у справах дітей.
Відносно 34-річної жінки поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 184 (Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, які в подальшому будуть направлені до суду для прийняття рішення.