У Керецьківській сільській раді на Закарпатті депутат  Сергій Батрин підірвав три гранати у сесійній залі. Внаслідок вибуху постраждало понад 20 присутніх. За словами ексголови села Михайла Маровді, депутата та ветерана, котрий у складі 128-ої бригади пройшов пекло війни, могла «дістати несправедливість, яка коїлася у селі».

Йдеться про дії на посаді голови сільради Михайла Мушки. «Нашого нинішнього голову через місяць після того, як він очолив раду, схопили на хабарі. Вже суди йдуть три роки. Потім його підозрювали у нецільовому використанні коштів, — вказав Маровді. — Ми просили згідно з законом про доступ до публічної інформації дати видрук про рух коштів, про зарплати тощо. А він (Мушка — Ред.) не робив нічого». Крім того, було розпочато розслідування за фактом розкрадання автомобілів для військових владою села. Відповідно на Мушку зараз є чимало кримінальних справ. Зазначається, що голову сільради навіть після спіймання на хабарі не зняли з посади. «Голова ОВА намагався розв’язати питання про звільнення, однак, — як сказав Маровді,—  у нього є «дах», який не дав цього зробити». «Він обіцяв розв’язати всі питання позитивно, закінчити це беззаконня, але тоді треба обрати секретаря сільської ради, а в нас люди лишали цього Мушку. Водночас перший заступник голови обласної державної адміністрації Мирослав Білецький не призначав нового», — підкреслив ексголова села.

У відео із сесійної зали, оприлюденому на сторінках "фейсбуку", йдеться про надбавку  голові сільради до окладу у розмірі 50%  з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років, допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення... Крім того "здійснювати преміювання сільського голови щомісячно у розмірі 100% від посадового окладу. Дане рішення діє на протязі 2024 року..." . Присутні не дали можливості висловити свою думку депутату сільської ради від партії «Слуга Народу»
Сергію Батрину (він у Керецьківській громаді входить до складу депутатської комісії з питань законності, правопорядку і депутатської етики). Своє бачиння ситуації висловив депутат ужгородської міської ради Віталій Глагола.  Як написав  він у Telegram: «За кілька хвилин до вибуху депутат Сергій Батрин сварився із колегами, що не можна під час війни виділяти сільскому голові надбавку у 50% та щомісячну премію у 100% від окладу. Скоріш за все, саме це питання викликало обурення Батрина, оскільки у попередньому голосуванні він відмовився визнавати роботу голови сільради задовільною. Проте його претензії та аргументи на колег не подіяли – тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами і втрутився в дискусію зі словами "Можна я скажу?" і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи». Своєю чергою ексочільник села Михайло Маровді до кінця не може пояснити рішення Батрина. На його думку, підрив гранат у сесійній залі — це теракт, тому що постраждали люди.

Загалом отримали поранення 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Пораненим від вибуху надавали допомогу 11 бригад екстреної медичної допомоги. Людей госпіталізували до Свалявської та Мукачівської райлікарень.
16 грудня у лікарні помер один із поранених і – 55-річний депутат Віктор Пряділя із села Березники.

Сергій Батрина зараз знаходиться у Свалявській лікарні у важкому стані.

На Закарпатті скликано термінове засідання Ради оборони області. Поліція відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Служба безпеки України розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 – терористичний акт. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі.