Соя є найпоширенішою зернобобовою культурою у світі, що пояснюється універсальністю її використання як важливої продовольчої, технічної і кормової культури. В останні роки Україна експортує за кордон великі обсяги сої, тому площі під нею щороку є стабільно значними. Не виключенням є і 2023 рік. 

З метою безпечного експорту з України на зовнішній ринок, виконання фітосанітарних протоколів та інспекційних вимог, міжнародних договорів, згідно з поданою заявою суб’єкта господарювання, спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було здійснено обстеження та огляд посівів з відбором проб рослинного матеріалу сої в період вегетації. Посів розміщений на полях ТОВ «Агропартнер 1». Для проведення аналізування відібрані зразки направлені до фітосанітарної лабораторії.

У зв’язку з запланованим експортом продукції до Китайської Народної Республіки, перевірка проводиться на відповідність посівів вимогам країни імпортера і не повинна містити карантинних об’єктів, які знаходяться під контролем у Китаї.

Тож, слід відзначити, що всупереч всім обставинам агроформування Хмельниччини докладають всі необхідні заходи, щоб не втратити можливі ринки збуту сільськогосподарської продукції.