За 4 місяці комунальні служби та ремонтні бригади підрядних організацій виконали великий обсяг робіт. Наразі тривають роботи у селі Малашівці старостинського округу з центром у селі Шаровечка Хмельницької міської територіальної громади. Ремонтує та замінює пошкоджені від ракетних ударів вікна, двері, покрівлі у домівках жителів села швейцарська громадська організація «Medaіr», з якою Хмельницька міська рада підписала меморандум про співпрацю. Сьогодні підрядники працюють у будинках на вулиці Підлісній, яку найбільше пошкодила вибухова хвиля. Завершили роботи у будинку №30, розпочали у будинку №37.

«Село Малашівці близьке до об’єкту, який атакували 13 травня. Велика кількість будинків, які крайні від поля, постраждали. Загалом обстежено понад 200 будинків села. Відразу ж, наступного дня, після удару по об’єкту, ми почали видавати людям будівельні матеріали. Зокрема, видали майже 2 тис. листів шиферу, 10 куб. м лісу, майже 500 кв. м скла тощо. Ці матеріали надали людям, які мали можливість самостійно усувати ті чи інші пошкодження, розуміючи те, що може бути дощ і затікання, адже тут була велика кількість пошкоджених покрівель будинків. Також видавалась матеріальна допомога з міського бюджету. Загалом видали 45 особам на понад 700 тис. грн. Паралельно ми працювали з іншими гуманітарними організаціями, до прикладу, такими як громадська організація «Medaіr», на рахунок того, щоб допомогти з відновлювальними роботами малозабезпеченим та людям, які не мали фізичної можливості самостійно усунути пошкодження. В одному з таких будинків, що на вулиці Підлісній, живе жінка з двома батьками-пенсіонерами. Тут тривають роботи із заміни шиферної покрівлі будинку: суттєво посилено дерев’яний каркас і працівники повністю замінюють покриття», - розповів заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.
За словами заступника міського голови, частина жителів села також реєструвалася в застосунку «Дія» для отримання грошової допомоги на відновлення житла за програмою «єВідновлення». Пройшли вже документально рішення на допомогу 31 домогосподарство, яке має отримати допомогу на загальну суму – понад 2,5 млн гривень.
«Ми, як гуманітарна організація, надаємо допомогу особливо вразливим категоріям населення: одиноким людям, багатодітним сім’ям. Визначили для роботи 17 будинків, у двох з них ми вже закінчили ремонти. Решта - знаходяться в роботі. Працюємо активно. Насамперед, поки дозволяє погода, латаємо дахи. Після закінчення цих робіт ремонтуватимемо пошкоджені ринви, замінюватимемо на нові вибиті вікна і двері. Загальна вартість робіт – 2 млн. 849 тис. грн. Ці кошти були виділені та освоюються на цих об’єктах. Роботи плануємо завершити до кінця осені», - розповів Юрій Решетнік, представник швейцарської громадської організації «Medaіr», депутат Хмельницької міської ради.