Нещодавно відбулася робоча зустріч із проектантами та консультантами, які працюють над реалізацією проекту будівництва житла для людей, які знайшли прихисток в Хмельницькому. Заступник керівника проекту iC consulenten, технічного консультанта проекту В’ячеслав Гусєв, головний інженер ТОВ Арс Лонга Віта Урбіс Ілля Кагановський та провідний архітектор ТОВ Арс Лонга Віта Урбіс Григорій Лисенко представили візуалізацію проекту та розповіли про деталі.

«Узгоджуємо багато дуже важливих деталей. Ймовірно, проект буде переданий на проходження експертизи протягом наступних двох місяців.
Це буде сучасне, комфортне житло. Орієнтовно 185 квартир, які залишатимуться в комунальній власності міста і не підлягатимуть приватизації», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
Проект передбачає будівництво комфортного та сучасного житла. Кошти виділяються не лише на будівництво, а й на вмеблювання квартир, забезпечення побутовою технікою. Передбачено певну кількість квартир, які будуть облаштовані для людей з обмеженими можливостями.
Також під час його реалізації сторони працюють над інтеграцією внутрішньо переміщених осіб у Хмельницьку громаду.
Проєкт реалізовується за грантові кошти Європейського Союзу, які надають через Північну Екологічну Фінансову Корпорацію (НЕФКО) для робіт, товарів та послуг. Вартість будівництва становить майже 8,4 млн. євро.