«Як лікувати ревматоїдний артрит народною медициною?». Анатолій Садовський, с. Кульчини.
Вживайте по 1 столовій ложці риб’ячий жир вранці та ввечері. Не допускайте руйнування хряща.

Візьміть по 1 частині трави чистотілу, споришу, чебрецю. Перемішайте, 3 столові ложки збору цих трав звечора покладіть в термос і залийте 3 склянками окропу (600 мл). Вранці процідіть. Пийте по 150 г 4 рази на день за 30 хв до їжі.
«Лікарі кажуть, що у мого чоловіка в кровоносних судинах багато холестерину. Крім медичних препаратів, що можна використовувати?». Людмила, Красилів.
Народна медицина рекомендує збір трав: ромашку, звіробій, березові бруньки, тмин піщаний. Все по 100 г. Подрібнити і перемішати. 1 столову ложку збору цих трав 1 годину настояти в 0.5 л окропу. Процідити. В склянку настою додати чайну ложку меду і випити. Після цього до сну нічого не їсти і не пити. Вранці підігріти залишки настою, додати чайну ложку меду і випити за 15-20 хв до сніданку. Пити поки не закінчиться весь збір. Повторити через 5 років. Перші дні вживайте у меншій кількості, чи не буде алергії на ці трави.
«На зміну погоди у мене крутять і болять суглоби рук. Допоможіть». Ярослава, с. Плужне.
Допоможе, якщо 100 г сухої трави чебрецю залити 1 л горілки. Настояти 10 днів у теплому темному місці, періодично збовтуючи. Процідити, втирати в хворі місця, потім гарно обкутати теплим.
«Що є істина? Роз’ясніть, будь ласка». Наталя Миколаївна, м. Хмельницький.
Люди часто використовують це слово і не обтяжують себе пошуками його визначення. Тим більше, що у філософії існує багато пояснень щодо істини.
Як для мене, християнина, поняття істини має конкретне значення: істина є творчий задум Божий про світ і людину. І якщо людина живе згідно із задумом Божим, значить вона перебуває в істині. А якщо ні, тоді прирівнюється до сатани, який відмовився брати участь у Божому плані створення світу і не встояв в істині, перетворившись зі світлого ангела в убивцю людей, те що зараз бачимо з керівництвом росії.
«Порекомендуйте що робити, щоб не пітніли ноги?». Андрій, смт Антоніни.
Парте ноги у міцному відварі вівсяної соломи.
Хай Господь усім допомагає!