Надія Гунька з села Старе Поріччя, що на Городоччині, відома серед односельців вмінням гарно вишивати.

Майже все своє життя жінка пропрацювала у колгоспі. Вишиванням захопилася у дорослому віці і дуже пишається тим, що навчилася цього самостійно.
— Мені завжди подобалися вишиванки, все спостерігала, хто в якій ходить. І потім я подумала, чому б не спробувати вишивати самій, — розповідає Надія Гунька. — Ніхто мене не навчав, сама потроху вишивала. Дивлюся, і, здається, в мене непогано виходить. Але коли працювала, на це не було дуже багато часу. Однак, коли я вийшла на пенсію, то вирішила вишити блузи для

Свій стиль

Зазвичай Надія Іванівна віддавала перевагу яскравим кольорам та великим квіткам у своїх вишивках. Узори вона також придумувала сама. Згодом у неї виробився свій стиль.
— Прикладала квітку до квітки, дивилася, чи підходять вони одна до одної… Потім переносила малюнок на тканину. Трішки важко було зробити це на чорній спідниці та камізельці, але я задумала вишити собі саме чорний костюм, і мені це вдалося, — пригадує вишивальниця.
Вишивання на чорній тканині — виклик, з яким вишивальниця впоралася.Вишивання на чорній тканині — виклик, з яким вишивальниця впоралася.Автор: Городок.City

Визнання

Після того, як Надія Іванівна вишила розкішний костюм для себе, кілька вишиванок для дочок та онучок, по селу пішла слава про її майстерність. Та найкращою своєю роботою вишивальниця вважає сорочку, яку вишила для своєї подруги.
— Та блузка була ексклюзивна, — розповідає майстриня. — Я її вишила дуже гарними дрібними квіточками… Зараз ця вишиванка у Києві.

Головне — бажання

Раніше Надія Іванівна була переконана, що для того, аби навчитися вишивати, потрібно лише бажання.
— Треба хотіти. Лише хотіти. І тоді все вийде, — говорить жінка. — Колись я не вміла вишивати, але ж навчилася. І вишила багато і вишиванок, і рушників.
Роботи старопоріччанської вишивальниці.
І якщо вік не завадив жінці опанувати вміння вишивання, то стан здоров’я, на жаль, змусив її залишити улюблене хобі. Поганий зір не дозволяє тепер Надії Іванівні займатися рукоділлям. Більше вона не вишиває. Але у святкові дні, коли зазвичай жінки одягають свій найгарніший одяг, на деяких старопорічччанках можна побачити блузи вишиті місцевою майстринею.