Нещодавно свій славний день народження — 90-річчя — відзначила жителька Чорноострівської громади Євгенія Миколаївна Перун.

Народилася вона 18 березня 1934 року в селі Ставчинці Хмельницького району, в сім’ї колгоспників. Була старшою із двох дітей. Із малечку зазнала нелегкого життя, адже через хворобу матері ще зовсім малою змушена була залишити навчання в школі, провчившись лише рік, бо найрідніша потребувала догляду. А як тільки сповнилося їй 12 років, розпочала свій трудовий шлях на колгоспному полі біля снопів та машин, розповідають у Чорноострівській селищній раді.
У 1952 році їй вже наділили норму на полі в рільничій бригаді, де вісімнадцятирічна Євгенія сапала буряки. Наступного року вона працювала телятницею на фермі, де, до речі, добросовісно трудилася протягом двадцяти двох років. А з 1976 року пішла працювати пташницею і також віддала цій роботі понад два десятиліття.
За свою працелюбність і особливі успіхи в роботі Євгенія Перун отримала за життя чимало різних нагород, подяк та грамот.
Разом із чоловіком Степаном, з яким побралися в 1975-му, прожила 40 років.
І хоч цьогоріч жінка вже зустріла поважний ювілей, та вона й досі не полишає господарської роботи, бо стверджує, що ніколи її не боялася, тож і надалі працює на власному городі та подвір’ї, готує смачний борщ та пампушки, полюбляє українські народні пісні, які залюбки виконує у вільну від роботи хвилину.
Із такої гарної нагоди — 90-річчя — представники Чорноострівської громади, навідавшись до Євгенії Миколаївни, висловили свою подяку та повагу, побажали міцного здоров’я, бадьорості, оптимізму, мирного неба та затишку в домі.