Міський голова Олександр Симчишин про ключові моменти позачергової 31 сесії Хмельницької міської ради:
«Головні питання – внесення змін до Програм, що передбачають фінансування війська. Додатково виділили майже 84 млн грн. Вони покривають всі запити від керівництва військових частин. Ще 50 млн грн зарезервували і розподілимо у вересні.

Таким чином за 1 півріччя ми виділили на військо 398 млн грн. Ще 500 млн грн пішли на військо через облігації. З них ми заробили 32 млн грн і також їх спрямовуємо на військо.
- Додали кошти на підготовку до осінньо-зимового періоду. Зима буде важкою, але ми маємо досвід. Сьогодні виділили понад 90 млн грн. Загалом це вже майже 400 млн грн.
- Виділили кошти на заходи з енергозбереження у садочках, школах, медзакладах.
- Додали кошти на укриття (ремонт та будівництво). Цього року на це передбачено 130 млн грн. Ми збільшуємо на 5 тис. кількість учнів, які зможуть відвідувати заклади освіти очно. Незабаром розпочнемо будівництво укриттів у трьох школах, де їх немає.
- Передбачили понад 120 млн грн на ремонти бюджетних установ (садочки, школи, лікарні, позашкілля тощо).
- Ухвалили низку рішень щодо отриманих грантів. Підтримали гранти на тролейбуси, будівництво житла для ВПО та реконструкцію Дитячого світу. Це кошти ЄС, інвестиційної платформи добросусідства та ООН. Загальна сума грантів – майже пів мільярда гривень!
- Ухвалили програму підтримки громад, що постраждали від російської агресії. Вже виділили 3 млн грн. Наші спеціалісти починають працювати у одній з громад Херсонщини, де відновлять 27 домоволодінь.
- 61 домоволодіння, що постраждало від атаки терористичної росії у нашій громаді, отримає матеріальну допомогу (загальна сума 770 тис.грн) на відновлення. Це приблизно половина від тих, що звернулися, процес триває.
- 9 родин полонених і безвісти зниклих отримають по 50 тис.грн.
- Відвели ділянку під будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб. Це будуть квартири під ключ, з меблями та усім обладнанням.
Працюємо далі».