Обговорення початкових результатів співпраці в рамках швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD, ситуація з гуманітарними питаннями в області та пріоритетні напрями для можливої співпраці зі швейцарською стороною – саме ці питання стали метою зустрічі першого заступника начальника Хмельницької військової адміністрації Сергія Тюріна із заступницею керівника швейцарської програми співробітництва Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Сімон Троллер та старшою координаторкою програм Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Ілони Постемської.

Аби більш детально ознайомити іноземну делегацію з проектами, які реалізуються в області, планами на майбутнє та загалом поточним станом справ в умовах повномасштабної війни посадовець від Хмельниччини представив до уваги присутніх презентацію.
Своєю чергою Сімон Троллер відмітила, що сьогоднішній візит для них є надзвичайно важливий, оскільки вони особисто мають отримати розуміння щодо гуманітарних потреб та ситуації в регіоні, адже важливо розуміти, що вся Україна страждає від війни, а не тільки прифронтові території. “Приємно, що керівництво області вже наперед думає про залучення інвестицій та розвиткові регіональні проекти. Саме для цього і розпочато проект UCORD. Сподіваємося, що співпраця в рамках цього проекту відкриє для нас нові можливості та ідеї, які будуть вдало втілені у життя”, – зазначила пані Троллер.
До слова, цієї весни Хмельниччина перша серед 4 переможців відбору Швейцарсько-українського проєкту UCORD підписала Меморандум про взаєморозуміння. Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні.