30 листопада у Хмельницькому відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, яке було проведено спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України на тему: «Дієвість реалізації повноважень та перспективи діяльності агенцій регіонального розвитку».

Захід відбувся у співпраці зі Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD), діяльність якого сфокусована на трансформації організаційних структур агенцій регіонального розвитку (АРР) в Україні, а також розбудові їх спроможностей.
Учасниками зібрання стали посадовці Хмельницької обласної ради, народні депутати України, представники міністерств та відомств, обласної військової адміністрації, агенцій регіонального розвитку Хмельницької, Вінницької, Тернопільської та Сумської областей, депутати обласної ради, голови територіальних громад Хмельниччини.
Досвідом та практиками діяльності агенцій регіонального розвитку в країнах Європейського Союзу поділилися з присутніми у режимі онлайн директор Європейської асоціації агентств розвитку EURADA Далл’оліо Роберта, директор Агенції розвитку Східних Нідерландів Oost NL Де Брюїн Каролієн.
Учасники зібрання також розглянули питання щодо шляхів вдосконалення діяльності агенцій регіонального розвитку в рамках процесу вступу до європейського союзу.