«Провів позачергове засідання виконавчого комітету – деякі питання потребували максимальної оперативності перед розглядом на найближчій сесії міської ради.

- Винесли на сесію питання про внесення змін до бюджету громади на 2023 рік. Це вже останнє у цьому році коригування. Воно передбачає додаткове виділення 4,7 млн грн на Сили Оборони, зокрема: 1,5 млн грн для військових частин за рахунок зменшення видатків на зарплату виконавчого комітету міськради, а також придбання FPV-дронів з тепловізором і квадрокоптерів на 3,2 млн грн. Ще 1,5 млн грн виділили на матеріальну допомогу пораненим Захисникам. 450 тис. грн додатково передбачили на підтримку волонтерських організацій. По галузі охорони здоров’я передбачили ще 300 тис. грн на пільгове зубопротезування та 1,5 млн грн на придбання ліків. 11 млн грн виділили для «Хмельницьктеплокомуненерго» на поточний опалювальний сезон.

- Розглянули проєкт бюджету на 2024 рік. Суттєва різниця у тому, що з казни міста вилучають близько 1 млрд 200 млн грн податків. Щиро сподіваюся, що державою вони будуть використані ефективно і спрямовані на оборону. Але навіть попри величезні втрати ми передбачаємо для початку понад 340 млн грн на фінансування війська.

- Запропонували зміни до Програми із національного спротиву, шефської допомоги нашим військовим та Програми підтримки членів сімей загиблих, а також Програми соціальної підтримки наших захисників. По усіх програмах збільшуємо суми фінансування.

- Підтримали Програму підготовки мешканців до національного спротиву на 2024-2025 роки.

- Внесли зміни до Програми сприяння розвитку волонтерства.

- 4 родинам воїнів, що перебувають в полоні, виплатимо по 50 тисяч гривень.

- 13 родин, чиї домогосподарства постраждали від ракетної атаки, отримають матеріальну допомогу на відновлення на загальну суму 212 тис. грн.

- Проголосували за внесення на сесію питання про присвоєння щомісячної надбавки до пенсії колишнім політв’язням, репресованим, членам сімей репресованих та реабілітованих.

- Винесли на голосування сесії традиційне питання про надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг заслуженим донорам, членам сімей загиблих учасників АТО, ООС, Захисників та Захисниць України, Революції Гідності, членам сімей загиблих у локальних війнах, померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

- Погодили винесення на сесію міськради Програми про так званий «Бюджет участі», а також Програми соціально-економічного розвитку міста.

- Винесли на голосування на сесії Програму «Моє укриття», Програму розвитку та вдосконалення міського та приміського пасажирського транспорту.

Працюємо далі…», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.