Ше­пе­тівсь­ка гро­ма­да під­пи­са­ла ме­мо­ран­дум про спів­пра­цю зі шведсь­ким міс­том Кар­ску­га. Знайомс­тво гро­мад та об­го­во­рен­ня під­пи­сан­ня ме­мо­ран­ду­му про пар­тнерс­тво та спів­ро­біт­ниц­тво із міс­том Карл­ску­га, лен Ереб­ру, Шве­ція три­ва­ло весь 2023 рік.

Пе­ре­мо­ви­ни про під­пи­сан­ня до­ку­мен­тів три­ва­ли уп­ро­довж ро­ку. 22 лю­то­го 2024 ро­ку LІ се­сія Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди VІІI скли­кан­ня по­го­ди­ла Уго­ду про поб­ра­тимс­тво між Ше­пе­тівсь­кою місь­кою те­ри­то­рі­аль­ною гро­ма­дою та Му­ні­ци­па­лі­те­том Карл­ску­ги (Шве­ція) та упов­но­ва­жи­ла Ше­пе­тівсь­ко­го місь­ко­го го­ло­ву Ві­та­лія Бу­зи­ля від іме­ні Ше­пе­тівсь­кої місь­кої те­ри­то­рі­аль­ної гро­ма­ди під­пи­са­ти Уго­ду про поб­ра­тимс­тво.
Ана­ло­гіч­не рі­шен­ня сьогод­ні, 28 лю­то­го, бу­ло прий­ня­то і му­ні­ци­па­лі­те­том Кар­ску­ги й о 15:00 за Ки­євом бу­ло під­пи­са­но ме­мо­ран­дум. Під­пи­сан­та­ми ста­ли Ан­на Ра­ген — го­ло­ва му­ні­ци­паль­ної ра­ди Кар­ску­ги та Ше­пе­тівсь­кий місь­кий го­ло­ва Ві­та­лій Бу­зиль.
Зас­відчи­ли під­пи­сан­ня та­кож пред­став­ни­ця іні­ці­ати­ви Cities4Cities United4Ukraine Мар­та Суп­рун та — Маг­нус Лі­лес­трем, стар­ший рад­ник, SALAR International.
«Ме­мо­ран­дум про спів­пра­цю бу­ло під­пи­са­но для по­даль­шої спіль­ної учас­ті двох гро­мад у між­на­род­них іні­ці­ати­вах Шведсь­ко­го ін­сти­ту­ту (Swedish Institute, SI)», — по­ві­до­ми­ли у Ше­пе­тівсь­кій місь­кій ра­ді.

До­від­ко­во
Cities4Cities та United4Ukraine — пар­тнерсь­кі іні­ці­ати­ви, які об’єд­на­ли зу­сил­ля у ве­рес­ні 2022 ро­ку та офі­цій­но під­твер­ди­ли це 27 лю­то­го 2023 ро­ку на Фо­ру­мі му­ні­ци­паль­но­го пар­тнерс­тва в Зін­дель­фін­ге­ні, під­пи­сав­ши Ме­мо­ран­дум про вза­ємо­ро­зу­мін­ня. Іні­ці­ати­ва United4Ukraine бу­ла за­по­чат­ко­ва­на SALAR International та місь­кою вла­дою Льво­ва (Ук­ра­їна) за під­трим­ки Шведсь­ко­го агентства з пи­тань між­на­род­но­го роз­витку (Sida).