Нардепка — «слуга» Безугла, яка вимагала від Залужного плану війни, а потім називала його інвалідом, який звільнився через ВЛК, підкинула народу чергові безумні ідеї – зареєструвала законопроєкт про те, щоб притягати до кримінальної відповідальності за «привласнення державних функцій».

Вона пропонує, щоб поряд із мережею закордонних дипломатичних установ України створити мережу спеціальних місій. Голову та представників цих місій, яким не знадобляться ні відповідні навички, ні критерії, будуть призначати і відкликати Президент, Прем’єр чи Голова Верховної Ради – «на свій розсуд». Направляти їх можна куди завгодно: і до країн, де є лояльні посольства, і до країн, з якими нема дипломатичних відносин. Такі поїздки оплачуються коштом державного бюджету. І ягідка на торті: «Члени сімей голови, членів, а також персоналу спеціальної місії України мають право супроводжувати їх під час виконання функцій спеціальної місії». А ось ті, хто захоче представляти Україну на міжнародних заходах, перед уповноваженими особами чи агентами іноземних держав, у тому числі за допомогою листування, телефонних розмов, іншої кореспонденції, без надання повноважень, мають каратися позбавленням волі від 10-12 років, позбавлятися права обіймати певні посади, та ще й майно можуть у них конфіскувати.
Євродепутатка Віола фон Крамон була в шоці від такої законодавчої ініціативи, що абсолютно суперечить принципам демократії. «Дуже дивно читати ці історії від когось із правлячої партії, коли ми фактично намагаємося відкрити переговори про вступ до ЄС. Ці ініціативи, звичайно, не дуже допоможуть, якщо почати відкрито дискредитувати та обмежувати роботу організацій громадянського суспільства в Україні законом». Євродепутатка зазначила, що сподівалася, в Києві матиме справу з більш дорослими колегами.
Цікаво, невже нардепка та її однодумці вірять, що ці маразматичні ідеї на часі? Вже третій рік повномасштабної війни, а держава лише в лютому цього року згадала, що треба виділити кошти на фортифікаційні споруди. Із двох тисяч кілометрів фортифікаційних споруд, які треба побудувати, готові лише п’ять відсотків об’єктів. Украй важливе рішення чомусь залишається на задвірках, а законодавча вимога про створення тимчасової слідчої комісії із фортифікаційних споруд не ставиться на голосування вже четвертий місяць. Авдіївка, Мар’їнка, Водяне, Опитне, Часів Яр трималися й завдяки фортифікаційним спорудам, визнають експерти. І сьогодні, коли лінія фронту змінилася, варто було б уже розпочати будівництво на кордоні з рф, де він зараз контролюється.
Тим паче, що влітку прогнозується новий наступ російських військ. Тож оборонні рубежі мали би бути серед першочергових і невідкладних завдань. І, звісно, потрібні свіжі сили в рядах армійців. Закон про мобілізацію досі не прийнятий. Та коли стає відомо про бронь для усіляких там позаштатних офісних радників, грошових мішків, чорних піарників, то це аж ніяк не додає наснаги йти на війну. І коли бачимо, як наближені до влади київські мажори «керують країною», не несучи жодної відповідальності за власну безпорадність під час війни, це теж змушує про багато що думати та робити певні висновки.
Вмикати здоровий глузд повинні й ті, хто «зависає» у соцмережах та «ковтає» ідеологічні помиї, якими їх щодня годують. Саме тому держава повинна створити ефективні механізми, щоб пропаганда рф не потрапляла в Україну. Телеграм, до прикладу, заснував росіянин Павло Дуров, і навіть путін згадував, що в них нормальна співпраця з Телеграмом. То невже свою гидотну пропаганду, наче отруту, не поширюватиме москальня через цю соцмережу? І поширює! Останнім часом з’явилося достатньо коментарів, що не має значення, якою мовою розмовляєш, що всі ми єдині в своїй вірі перед Богом, що ми практично програли війну, про хороших росіян і т. п. І це все не безневинні пости, а підступно-нав’язлива кремлівська ідеологія. Крім того, якщо сервери знаходяться на території рф і мережа неконтрольована або закрита, то громадяни, які вносять свої персональні дані, мають всі шанси «передати» їх російській розвідці чи фсб. Тож нардеп Микола Княжицький зареєстрував законопроєкт про те, що соціальні мережі, які працюють в Україні, відповідно до норм європейського законодавства, повинні відкрити представництва на території України, показати, кому вони належать, де знаходяться їхні сервери, платити податки з прибутків. Бо допоки — це сірий і чорний ринок, який часто використовують для ворожої дезінформації. У ворога дуже багато грошей, щоб заливати нас своєю отрутою. І якщо є можливість заблокувати ворожу платформу, то в законний спосіб треба блокувати.
А московська церква вже не тишком, а відкрито на всесвітньому російському народному соборі висловлює свою ненависть до України. Фактично на весь світ патріарх російської православної церкви кіріл проголосив, що завоювання України є справою священною і зобов’язав попів щодня молитися про перемогу росії.
Наші ж парламентарі ще в листопаді 2022 року зареєстрували закон № 8221 про заборону діяльності російської православної церкви в Україні, проте деякі представники владної верхівки чомусь вважали, що «так не можна». І тому підготували беззубий законопроєкт 8371, в якому про рпц навіть не згадувалося. Окремі депутати взялися доопрацювати його до другого читання, але й досі ніяких конкретних рішень. У той час, коли московські ряси та їхні вірні слуги закликають до священної війни, по суті, – до повномасштабного знищення української нації, обіцяють росіянам національне відродження у «триєдності», українські політики, на догоду ворогу, зволікають, дмухають на холодне: хоч би чого не сталося. Церемонитися з тим, хто просякнутий ідеологією ненависті до України, ідеологією вбивства, русского міра, що не приймає законів рівності, а лише верховенства – собі на шкоду. Бо московсько-рашистська банда – чи то у владі, чи в армії, чи то у рясах – з українцями ніколи не панькатиметься.