Нещодавно у Хмельницькому на вулиці Свободи, 70 відбулося відкриття та освячення філії Реабілітаційного центру духовно-психологічної допомоги «ADAMANTEI» Благодійного фонду св. Йоана Павла ІІ.

Надання кваліфікованої психологічно-духовної допомоги українському воїнству та їхнім родинам — надзвичайно актуальне питання. І саме такою є місія колективу реабілітаційного центру. Тут зможуть отримати необхідну підтримку військові, члени їхніх сімей та всі, хто потребує такої допомоги.

Нагадаємо, що «ADAMANTEI» є денною філією Центру реабілітації та освіти, який будується поблизу Хмельницького, в селі Шаровечка. Директор Благодійного фонду св. Йоана Павла ІІ о. Олександр Халаїм розповів для CREDO, що в Центрі облаштовано шість кабінетів, у яких щодня можуть працювати до 10 психологів. Духовну підтримку надаватимуть священники. Готуються кімнати для занять у групах для дітей, для військових і для їхніх дружин. «Якщо на цей момент немає потрібного спеціаліста, то ми їх шукаємо, і за 2‑3 дні вже можемо людям допомогти, — розповідає священник. — У реабілітаційному центрі в Шаровечці роботи ще тривають; коли він відкриється — точно не відомо. А цей філіал розташований у центрі міста, туди легко добиратися. Це дуже зручно для людей», — каже отецьнгпг6ен7п67гнепрнерп Олександр. На запитання, як він оцінює потребу в духовно-психологічній реабілітації на початку війни і зараз, директор Благодійного фонду відповів: «На початку варто було робити психоедукацію, а зараз уже необхідна конкретна психологічна допомога. А ще більше вона буде доконечна після війни. Бо, коли закінчаться бойові дії, багато людей потребуватимуть фахової посттравматичної допомоги». Про те, як працюватиме центр, та про подальші плани Благодійного фонду розповів священник-психолог о. Анатолій Постолович: «Це перша філія реабілітаційного центру з тих, які ми плануємо відкривати також в інших місцях. У центрі працюватимуть волонтери, яких готували надавати першу психологічну допомогу. Також залучатимемо інших психологів. Що більше буде звернень, то більше намагатимемося шукати спеціалістів, які зможуть надати фахову допомогу. Бо у Шаровечці ми плануємо стаціонарно-санаторну реабілітацію, зокрема й фізичну, для тих, хто приїжджатиме з інших міст на кілька днів чи на триваліший час, із ночівлею. Натомість у Хмельницькому люди матимуть змогу отримати психологічні консультації та духовну підтримку. Ми також плануємо відкривати за потреби такі центри в інших місцях у нашій діє цезії».

Контактний телефон реабілітаційного центру «ADAMANTEI»: 097 927-47-04.