Боєць із позивним Славута більшу частину свого життя присвятив службі в патрульній поліції, а наприкінці минулого року став під прапор штурмового полку Національної поліції України «Сафарі». За фахом він кухар, але справжній воїн за покликанням серця. Цікаво, що захисник України є уродженцем російського міста Усть-Ілімськ, однак із завданнями на фронті справляється відмінно: під час однієї з операцій він разом з побратимом ліквідував декількох рашистів і ще одного захопив у полон.

І хоч під час цього виходу Славута зазнав осколкового поранення, та вже найближчим часом він планує повернутися до виконання своєї місії — захищати Україну. Про це він, до речі, й розповів у інтерв’ю пресслужбі штурмового полку НПУ «Сафарі».
«На війні перебуваю менше року, але за цей час відчув всю гаму почуттів, — каже Славута, — нещодавно брали участь в операції на Бахмутському напрямку. Нам з побратимом Бензином потрібно було закріпитися в певному квадраті, куди, як виявилося пізніше, прямували четверо орків. Вороги вели себе самовпевнено, із нахабною крикливістю. Вони кричали нам: «Хохли, вам …». Але вийшло навпаки. Двоє окупантів миттєво відправилися до пекла, ще одного ми взяли в полон. Зазначу, що це був ближній бій. Пам’ятаю, як поранений окупант кричав своїм: «Саня, помогі!». Але, звичайно ж, ніхто не збирався йому допомагати — і за декілька хвилин до нього полетіла наша граната, на цьому страждання ворога закінчилися».
Боєць розповів, що тільки-но вони розібралися з окупантами в ближньому бою, як потрапили під обстріл. «Нас почали «крити» всім, чим тільки можна. Тієї ж миті я отримав осколкове поранення, — згадував Славута. — Це був невеликий осколок, який пройшов через аптечку. На щастя, ушкодження виявилося несерйозним».
На запитання про роздуми під кулями, боєць відповів: «Закурив російську цигарку, яку забрав у полоненого, і думав про те, щоб вижити. Дякувати Богові, — вижив. Почуваюся нормально».
Найзаповітнішим і першим бажанням після Перемоги для захисника є об’єднатися зі своєю сім’єю і вирушити на відпочинок. Але говорити про нашу Перемогу ще рано, наголошує Славута, бо вороги, як зомбі, сунуть на нашу землю.
Однак саме завдяки таким мужнім Героям — Україна вистоїть у цьому важкому бою. Слава нашим Захисникам!