Щодня Микола Іванов, учень 8 класу Хмельницької музичної школи № 1 ім. М. Мозгового, доїжджає з села Черепівка до обласного центру задля своєї заповітної мрії – стати всесвітньо відомим акордеоністом з України.

– Коля дуже талановитий і здібний учень, – розповідає його викладачка Людмила Цуркан. – Він – лауреат багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів, стипендіат Хмельницької міської та обласної ради, його ім’я звучить на міжнародних, світових сценах, оскільки він найкращий виконавець із гри на акордеоні у своїй віковій категорії.
Юний Микола Іванов уже став учасником майже 80 концертів: шкільних, міських, районних, всеукраїнських. Позаминулого року, наприклад, він виступав у Києві в Національній філармонії України на концерті «КYIV AKORDION FEST» дев’ятого концертного циклу, на який запрошують найкращих акордеоністів світу. Микола – перший учень, який брав участь у такому престижному концерті.
Важко й згадати про всі відзнаки талановитого акордеоніста. Перші премії увінчали його успіх на міжнародних і всеукраїнських конкурсах у Дніпрі, Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові, Києві. Ім’я його знають у Франції, Австрії, Польщі. А на ІІІ Професійному відкритому конкурсі виконавців-інструменталістів «Обдаровані», що відбувся минулого року, він став володарем І премії та гран-прі серед усіх виконавців від 14 до 18 років.
Цьогоріч Микола Іванов поповнив свій творчий доробок новими успіхами. Серед його досягнень: гран-прі у XXVIII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь» у номінації «Акордеон»; гран-прі у II турі міжнародного фестивалю-конкурсу баяністів, акордеоністів та ансамблів «Сучасні ритми» (м. Кривий Ріг);
І місце на міжнародному музичному конкурсі «Newport VIRTUOSI», де хлопець набрав 100 балів зі 100 можливих, а також І місце у дуеті зі ще одним юним акордеоністом Іларіоном Крупенею на канадсько-українському фестивалі дитячої та юнацької творчості, що проходив у Торонто.
У червні Микола Іванов дав свій перший сольний концерт в органній залі Хмельницької обласної філармонії. Це, за словами Людмили Єгорівни, колосальний досвід, який стане стимулом розвиватися і прагнути до більшого.
Сьогодні Микола Іванов продовжує навчатися у рідній музичній школі
№ 1 ім. М. Мозгового і з радістю переймає досвід своєї наставниці. Віримо, що творчий доробок талановитого акордеоніста збагатиться новими нагородами і допоможе його ім’я зробити відомим на увесь світ.