Свою службу старший інспектор-кінолог кінологічного центру Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Інна Герасімова починала в 2018 році на Донеччині. Та після повномасштабної війни та окупації її рідного міста вона разом із сім’єю евакуювалася до Хмельницького.

Після переїзду Інна продовжила працювати з собаками і навіть опанувала новий для себе напрямок — кінологиня займається розплідником службових собак. Поліцейська каже, що їй дуже подобається доглядати цуценят, розвивати їх... До речі, за півтора року існування розплідника вже виховали й передали 18 чотирилапих у інші області.
Так, до прикладу, бельгійця Ірбіса з першого виводка, який народився в розпліднику, кінологиня залишила собі і навчає його на пошук зброї та вибухівки. Ще одна її підопічна — швейцарська вівчарка Хлоя в майбутньому шукатиме наркотичні речовини та прекурсори. До того ж, завдяки дружелюбності та компанійськості Хлоя буде долучатися і до занять із каністерапії.
«До нас влітку приходили групи дітей-переселенців із Донеччини, Харківщини, Луганщини. Їхні батьки та вихователі завжди просили про нові візити, оскільки спілкування з собаками мало на дітей дуже гарний вплив, — зазначає Інна Герасімова. — Тож згодом ми вирішили ширше застосовувати наш ресурс і почали проводити заняття з каністерапії для поранених захисників. Ця ініціатива теж отримала дуже гарний фідбек від учасників».
Інна – надзвичайно активна й енергійна та, ясна річ, справжній професіонал своєї справи. А ось про що мріє поліцейська, вона охоче поділилася, зазначивши: прагне й надалі розвиватися в професії, виховати собаку-чемпіона. Проте найбільша її мрія — звільнення рідної Донеччини від окупантів.
Поліцейська розповідає, що на деокупованих територіях дуже багато роботи для кінологів з собаками – пошук зброї та вибухівки в пріоритеті. Тож потрібно й надалі посилено розвиватися в цьому напрямі.