10 лютого своє 85-річчя відзначив Іван Данилович ШМАТЛАЙ.
Недарма ж кажуть, що головне завдання лідера – вселити в інших людей впевненість у своїх силах і бажання продовжувати працювати. Бо, безперечно, за мудрим і сильним керівником слідує його команда однодумців, втілюючи в життя найсміливіші задуми й ідеї. Так уже означено долею для Івана Шматлая, який вже понад п’ять десятиліть займає посаду керівника, що його місія – вести за собою інших. І роки праці, ознаменовані чималими здобутками, високо оцінювалися на рівні держави.

Відрадно, що й донині Іван Данилович, як і п’ятдесят років тому, – незмінний керівник Товариства з додатковою відповідальністю «Управління механізації №1», що в Богданівцях. За роки очолюване ним управління хіба що змінювало статус, але головні принципи та підходи в роботі – залишилися для колективу і його керівника незмінними.
Іван Данилович завжди був відданий рідній Хмельниччині, бо тут і народився – на Старосинявщині. Все своє життя залюблений у рідний край, на благо якого і працює донині, незважаючи на поважний вік.
Він обіймав посаду головного інженера. Згодом тридцятирічний Іван Шматлай очолив управління, яке не раз справедливо називали гігантом будівельної індустрії. І як би не спокушали умілого управлінця заманливими пропозиціями з Києва, він залишився вірним сином Подільської землі. І результатом копіткої роботи керівника та його команди стало будівництво адмінприміщення, корпусів, майстерні, які обладнані за всіма новаціями, заправки, ангарів, а також кінозалу, автошколи, їдальні, басейну і навіть фонтанів. І, звісно ж, робітники відчули зміни – зросла зарплата, отримували безкоштовне житло, збудоване за ініціативою Івана Даниловича.
На базі управління був проведений всесоюзний семінар, що було найвищою оцінкою заслуг керівника, якому навіть пропонували посаду міністра. Та він залишився на малій батьківщині, продовжував зрощувати її авторитет, розвиваючи й модернізовуючи рідне вже серцю й душі управління механізації.
Пригадуючи ті часи, Іван Данилович каже, що саме підтримка дружини Ганни, котра з розумінням поставилася до його рішення, спонукала викладатися ще більше в роботі, якою так дорожив.
…Роки біжать, стрімголов набираючи темпів, позаду – багато здобутків, відзнак, перемог. Але вони є лише великою скарбницею мудрості та цінного досвіду, який переймають і донині працівники талановитого керівника Товариства з додатковою відповідальністю «Управління механізації №1».
Традиційно в свій день народження Іван Данилович приймав теплі й щирі вітання від рідних і близьких, колег та друзів, а також від «Подільських вістей», відданим читачем яких є протягом багатьох років.
Шановний ювіляре, прийміть найщиріші вітальні слова з 85-річчям. Нехай Ваша життєва дорога завжди буде під опікою Всевишнього, сил і натхнення, міцності духу та втілення багатьох задумів і планів, які ще попереду.
З роси і води Вам, Іване Даниловичу!