«Перший крок у фінансуванні Програми – 12 мільйонів гривень на 2024-2025 роки. Остаточна сума залежатиме від кількості проєктів – ми із радістю її збільшимо, якщо корисних ініціатив буде багато. Що пропонуємо?

Ні для кого не секрет, що війна з росією – війна технологій. Розвиваються ці технології шалено швидко. Ми знаємо, що є багато людей, які можуть запропонувати корисні для війська ідеї, новітні розробки, також є ті, хто може їх втілити. Тому ми пропонуємо ГРАНТ – безповоротні, безумовні кошти за такі проєкти!
Наразі чекаємо ідеї у трьох напрямках.
1. Електронне обладнання – дрони, антидрони, РЕБ тощо. Можливо, те, про що ми ще навіть не знаємо. Розробникам і втілювачам цих ідей пропонуємо підтримку до 1 млн грн. Фінансування – 70% - аванс після відбору проєкту, 30% - після його втілення.
2. Програмне забезпечення – вдосконалення діючого і новітнє. Розмір ранту – до 500 тис.грн. (50% аванс, 50% - після виконання).
3. Спецзасоби, засоби індивідуального захисту, одяг – все, що допоможе бійцю покращити виконання завдань. Знаємо, що є вже розробки спеціального скла, взуття для саперів тощо. Розмір фінансування – до 500 тис.грн.
Ідеї будуть відбиратися комісією, в складі якої обов’язково будуть військові, які визначатимуть затребуваність розробки.
Дуже сподіваємося, що таких новітніх розробок буде багато! Після затвердження сесією опублікуємо детальний план дій для тих, хто хоче запропонувати таку ідею.
Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у власному телеграм-каналі.